Vrijedna donacija MUP-a Republike Hrvatske Graničnoj policiji BiH

Vrijedna donacija MUP-a Republike Hrvatske Graničnoj policiji BiH
GP BiH

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske doniralo je vrijednu opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi.

Granična policija BiH se godinama bori s manjkom specijalističke opreme, što katkad otežava rad policijskim službenicima.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je donirana oprema MUP-a R. Hrvatske od iznimnog značaja za Graničnu policiju BiH. 

"Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će uveliko pomoći našim policijskim slubenicima tijekom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti državne granice. Jasno je da je jedan od većih problema GPBiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna. MUP R. Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna suradnja i nastaviti“, istaknuo je ravnatelj Galić.

Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili državnu granicu" priopćeno je iz Granične policije BiH.