VREMENSKA PROGNOZA ZA HERCEGOVINU Kiša i visoke temperature nas prate do nedjelje navečer, kada kreće zahlađenje

Neum
Janja Konjevod

Vremensku prognozu za područje Hercegovine donose vam Hercegovina.meteo i Hercegovina.info

Do sredine dana nad većim dijelom našeg područja ostaje promjenjivo s lokalnim pljuskovima, koji rijetko mogu biti popraćeni i grmljavinom.  A zatim tijekom poslijepodneva, ali i do kraja dana ostaje stabilno uz uglavnom prevladavajuće vedro vrijeme.

Maksimalne vrijednosti temperatura zraka danas će dosegnuti vrijednosti između 7°C i 15°C. Već u petak ujutro stiže novo naoblačenje sa zapada, koje u drugom dijelu dana, a osobito od večernjih sati donosi i povremenu kišu, koja će u danima vikenda biti česta, pa lokalno i obilna uz umjereno jako do vrlo jako, u višim brdsko-planinskim predjelima, te na neumskom području i olujno jugo. 

Temperature zraka će i dalje imati slične vrijednosti (8°C-14°C), s tim da će sada i jutarnje vrijednosti uslijed fenskog efekta južnog vjetra biti vrlo visoke (5°C-12°C). U nedjelju navečer, te u noći na ponedjeljak počinje pritjecati osjetno hladniji zrak sa sjevera kontinenta, no već sada sa sigurnošću možemo reći kako će pahulje tijekom ponedjeljka, kao što je to klasika i prošlih godina, izostati u velikom dijelu nižih krajeva Hercegovine, dok će ih iznad 400 ili 500 m.n.v. biti samo kao dekoracija. Detalje o početku sljedećeg tjedna ćemo objaviti tijekom sutrašnjeg dana. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.