VREMENSKA PROGNOZA Vikend na "genovski" način, jaki udari juga, puno kiše i slabljenje u ponedjeljak

prognoza
Hercegovina meteo

Vremenske prilike za ovaj vikend - na genovski način, najavljuje Hercegovina.meteo.

Subotu će obilježiti jačanje juga, čiji se vrhunac očekuje u subotu navečer i u noći na nedjelju, kada će često dostizati vrlo jake do olujne, u višim brdsko-planinskim područjima moguće i orkanske udare.

prognoza

Dio dana u kojem možemo očekivati pokoju zraku sunca je rano jutro, a zatim tijekom dana mogućnost povremene kiše, koja će prema kraju dana na sjeverozapadu Hercegovine biti sve češće i obilnija.

Na ostatak Hercegovine obilna kiša se širi u prvom dijelu nedjelje, kada ponegdje može biti popraćena i grmljavinom. Intenzitet kiše postupno će slabjeti od sredine dana, a iako će jugo biti u postupnom slabljenju i dalje možemo računati na umjereno jake do vrlo jake, u višim brdsko-planinskim područjima moguće do olujne udare.

prognoza

Potpuno slabljenje se prognozira za ponedjeljak, kada će se i temperature zraka malo sniziti, a u noći na utorak ima šansi da se snijeg vrati u planinskim predjelima. Stabilizacija od utorka s kojom će zapuhati umjerena do jaka bura i stići jutarnji minusi, no dnevne vrijednosti će i dalje biti iznad prosjeka, uz gotovo proljetne vrijednosti, osobito u drugoj polovici sljedećeg tjedna i znatno iznad prosjeka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.