VREMENSKA PROGNOZA U Bosni snijeg i susnježica, u Hercegovini kiša

Mostar kiša
hercegovina.info

U ranim jutarnjim satima danas će slab snijeg padati u Bosni i sjeveru Hercegovine.

U Bosni tijekom dana pretežno oblačno s novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i kiša koja će preći u susnježicu i snijeg.

U većem dijelu Hercegovine dosta sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno s jakim udarima. U Hercegovini bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 9 stupnjeva.

U utorak, 24. ožujka, u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu od 4 do 8 stupnjeva.

U srijedu, 25. ožujka, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 6 do 10 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.