VRAG ODNIO PREŠU Na Čovićev prijedlog Dom naroda o cijenama zasjeda 24. ožujka, za dva tjedna

Namirnice
Ilustracija

Na prijedlog predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića kolegij ovog doma zakazao je za 24. ožujka sjednicu Doma naroda na kojoj bi se trebalo razmatrati više važnih zakonskih prijedloga usvojenih na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma, doznaje Fena. To bi pak bilo nova dva tjedna mrcvarenja i visokih cijena za građane, no politici se ne žuri. 

Kolegij Doma naroda zasjedao je danas i zajednički je stav bio da se sjednica održi što prije kako bi se osiguralo izjašnjavanje ovog doma o zakonskim prijedlozima koji se tiču povećanja plaća vojnicima, policijskim i državnim službenicima, privremenog ukidanja trošarina, navodi dalje Fena. Nakon jučer održane sjednice očekivalo bi se da će se o akcizama žurno razmatrati, no agonija se očito produžuje. 

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH na prijedlog zastupnika SDP-a usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama zakona o akcizama u BiH, kojim se ukidaju akcize na naftne derivate u trajanju od šest mjeseci. 

Takve mjere u okruženju su već davno donesene kako bi se ublažio udar na novčanike građana, baš kao i mjere koje se odnose na osnovne životne namirnice. Srbija je, kako smo već pisali, mjere koje se odnose na brašno, ulje, mlijeko i meso počela donositi već u studenom, a nastavila i u ovoj godini. Žitelji Bosne i Hercegovine nešto niže cijene energenata čekati će do kraja mjeseca. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.