VOZAČI OPREZ Zbog magle smanjena vidljivost, opasnost i od odrona

VOZAČI OPREZ Zbog magle smanjena vidljivost, opasnost i od odrona
Ilustracija

Gusta magla smanjuje vidljivost na širem području Sarajeva, Visokog, Kaknja, Kiseljaka, Viteza, Konjica, Jablanice, Prozora/Rame, Kupresa, Glamoča, kao i dolinom rijeka Save, Vrbasa, Une, Sane, Drine i Spreče.

U područjima s maglom kolnik je vlažan i mjestimično klizav. Apelira se na vozače da na svim cestovnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolnik.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je promet za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na području općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnoj cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.