VOZAČI OPREZ Učestali odroni, divlji konji izlaze na prometnice

Divlji konji
Ilustracija

Zbog niskih jutarnjih temperatura poledica se može očekivati, kako na dionicama prometnica u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima, javljaju jutros iz BIHAMK-a.

"Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnoj cesti Livno-Šuica skrećemo pažnju na izlaske divljih konja na kolnik. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme".

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.