VOZAČA OMELO SUNCE Školski autobus pao u provaliju od 100 metara

nesreća,italija,autobus

Najmanje tri osobe ozlijeđene su danas u Toskani nakon što je školski autobus sletio s ceste i survao se više od sto metara duboko u provaliju u šumovitom području, navodi se u izvješćima.

Vatrogasci su izvijestili da su ozlijeđeni jedna odrasla osoba i dvoje tinejdžera u nesreći koja se dogodila u blizini Massa-Carrare.

Prebačeni u bolnicu

Ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu spasilačkim helikopterom, među njima i vozač autobusa. Na fotografijama s mjesta nesreće moglo se vidjeti kako se autobus zaustavio među drvećem i granama na padini. Spašavatelji iz gorske službe spašavanja i vatrogasci spustili su se do autobusa.

Prema novinama Corriere della Sera, vozač autobusa rekao je spašavateljima da ga je zaslijepilo sunce i da je izgubio kontrolu nad vozilom.

U autobusu većinom učenici

U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo dvadeset osoba, od kojih su većina bili učenici tinejdžerske dobi na putu prema svojim domovima.

Vozač je najprije bio zarobljen u vozilu, no spašavatelji su ga uspjeli osloboditi iako je zadobio ozbiljne ozljede zbog kojih je završio u bolnici. Većina učenika zadobila je lakše ozljede te im je pružena zdravstvena pomoć na mjestu događaja.