FOTO/VIDEO  Voda donijela nevolje: Na području Tuzle proglašeno stanje prirodne nesreće

Voda donijela nevolje: Na području Tuzle proglašeno stanje prirodne nesreće
Čitatelj

S obzirom da je tijekom cijelog šestog mjeseca područje grada Tuzle bilo izloženo velikim količinama padalina, vodostaji na rijekama i potocima, posebno u istočnom dijelu grada, su sve kritičniji. Ekipe Gradskog stožera civilne zaštite i sve službe zaštite i spašavanja su svo navedeno vrijeme bile na terenu i nastojale preventivno djelovati, kako ne bi nastupile štetne posljedice.

Zbog obilnih kišnih padalina i prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prema kojima će padaline biti intenzivirane u naredna 24 sata, te dojave o izlijevanju vodotoka i pojave klizišta na području grada Tuzle, u ponedjeljak, 22.6.2020., održana je izvanredna sjednica Gradskog stožera civilne zaštite, na kojoj je razmatrana trenutna hidrološka i geološka situacija u gradu Tuzli.

Sadržaj se učitava...

Informaciju o stanju na terenu su podnijeli zapovjednik stožera i gradonačelnik Jasmin Imamović, te predstavnici Službe civilne zaštite, Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ i Službe za inspekcijske poslove, koji su obišli teren i konstatirali da je u pojedinim dijelovima grada Tuzle situacija izuzetno složena, te da treba poduzeti dodatne mjere kako bi se zaštitilo zdravlje, životi i imovina građana.

Na prijedlog Gradskog stožera civilne zaštite, gradonačelnik Grada Tuzle je donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta na području grada Tuzle, sa danom 22.6.2020. godine. Ova Odluka podrazumijeva da će službe zaštite i spašavanja Grada Tuzle nastaviti intenzivne aktivnosti na sprječavanju štetnih posljedica do kojih može doći uslijed prirodne nesreće.

"Apelira se na građane da sa svoje strane poduzmu maksimalne mjere za ublažavanje eventualnih posljedica od poplava i klizišta, a posebno da obilaze teren oko svojih objekata, te da o svakoj eventualnoj opasnosti obavijeste Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili Profesionalnu vatrogasnu jedinicu na broj 123", navedeno je iz Ureda za informiranje Grada Tuzla.

Lokalni mediji pišu o izlijevanju pojedinih rijeka, te o poplavljenim cestama. Također na nekoliko lokacija na području Tuzlanske županije pojavila su se klizišta. Problemi sa velikim količinama vode su se pojavili u Đurđeviku, Srebrenici, Kalesiji, Zvorniku, Živinicama, Kladnju.