VLASNIK DOBRO PROŠAO Razjareni medvjed u Hercegovini napao stado ovaca i ozlijedio psa

VLASNIK DOBRO PROŠAO Razjareni medvjed u Hercegovini napao stado ovaca i ozlijedio psa
Ilustracija

Teška epidemiološka situacija i nestašica vode nisu jedino što muči stanovnike Gacka ovih dana. Nemili događaj je sinoć uznemirio mještane sela Kravarevo, ali i cijelog gatačkog područja.

Naime, u predvečerje oko 17 sati i 30 minuta medvjed je napao stado ovaca vlasnika Miljana Mastilovića. Zvijer je rastrgla jednu ovcu, ozljedila psa, a vlasnik je na svu sreću neozlijeđen. U panici pred razjarenom životinjom, Miljan je ipak uspio dozovati brata koji je opalio jedan hitac u zrak, nakon čega se medvjed povukao u obližnju šumu.

"Sve to se dogodilo u neposrednoj blizini, nešto više od pola kilometra od naše obiteljske kuće i nedaleko od rijeke Vranjače", rekao Miljanov bratić Jovan Mastilović za Radio Gacko.

On napominje da ovo nije prvi put da medvjed napada njihovo stado. Slična situacija se dogodila prije dvije godine kada im medvjed odnio troje janjaca.

Iz nadležnog općtinskog odjeljenja je potvrđeno da je podnesen zahtjev za procjenu i nadoknadu štete.

Iz Udruge lovaca „Vranjača“ Gacko je potvrđeno da je i nedavno zabilježen napad medvjeda na ovce u području sela Višnjevo. Smatraju također opasnim činjenicu da se medvjed okomio na stoku što znači da ni ljudi nisu sigurni. Dodaju i to da je procedura za odstrijel medvjeda vrlo složena.