Vlada SAD-a donirala Graničnoj policiji BiH opremu za suzbijanje širenja koronavirusa

Vlada SAD-a donirala Graničnoj policiji BiH opremu za suzbijanje širenja koronavirusa
GP BiH

U sklopu kontinuirane suradnje i podrške u radu i razvoju Granične policije BiH, 19. travnja 2021. godine, Program kontrole izvoza i sigurnosti granica (EXBS Program) Ministarstva vanjskih poslova SAD-a donirao je Graničnoj policiji opremu za suzbijanje širenja virusa COVID-19 u vrijednosti od 144 000 KM. Riječ je o mobilnim stanicama za pranje ruku, tekućim sapunima,  i drugo.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić ovom prilikom je zahvalio na doniranoj opremi i dugogodišnjoj podršci Vlade SAD-a Graničnoj policiji BiH.

„Vlada Sjedinjenih Američkih Država već 16 godina kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH kroz različite vrste donacija, od specijalističke opreme, zaštitne opreme za vrijeme pandemije, kao i niz organiziranih obuka za policijske službenike GPBiH. Ovim putem još jedanput zahvaljujem, u ime Granične policije i u osobno ime, na izuzetnoj podršci Graničnoj policiji i na tome što su uvijek otvoreni pomoći kada iskažemo potrebu za tim, ali i što prepoznaju važnost ulaganja u ovu policijsku agenciju“, istaknuo je ravnatelj Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donirana oprema bit će, kao i dosad, ravnomjerno raspoređena u sve organizacijske postrojbe Granične policije BiH.