VLADA HNŽ U roku od najviše 10 dana sastanak pregovaračkih timova Vlade i sindikata

VLADA HNŽ U roku od najviše 10 dana sastanak pregovaračkih timova Vlade i sindikata
Vlada HNŽ

Predsjednika reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar Ivicu Anića primili su danas dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i predsjednik Pregovaračkog tima Vlade dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, priopćila je Vlada HNŽ. 

"U nastojanju da se pitanje novoga kolektivnog ugovora riješi dijalogom socijalnih partnera i da se razgovori s ulice i preko medija premjeste za pregovarački stol, danas je učinjen prvi korak, na obostrano zadovoljstvo, na način da je u korektnom ozračju obavljen razgovor između predstavnika Vlade HNŽ i predsjednika NSZ SKB-a Mostar. Nadamo se kako ćemo u predstojećim danima zajedničkim naporima riješiti sva sporna pitanja što će, u konačnici, dovesti do početka pregovaranja i zaključivanja granskoga kolektivnog ugovora".

"Očekujemo da ćemo, u roku od najviše deset dana, održati sastanak pregovaračkih timova s ciljem usuglašavanja konačnog teksta granskoga kolektivnog ugovora", naveli su iz Vlade.

Anić je pak s razgovora izašao optimističan, te je medijima kazao da se razgovaralo otvoreno i ljudski, karte stavljene na stol. Vuković na razgovore nije bio pozvan, no sindikati zdravstva su usuglasili da Anić ipak uđe sam, da se pokaže dobra volja sindikata za razgovore.