VLADA HNŽ Šokirana, i oglasila se samo po pitanju incidenta, o prosvjedu kao prosvjedu ni 'p'

VLADA HNŽ Šokirana, i oglasila se samo po pitanju incidenta, o prosvjedu kao prosvjedu ni 'p'
hercegovina.info

Vlada HNŽ-a oglasila se danas poslijepodne priopćenjem za javnost u kojem osuđuju incidente na današnjem prosvjedu u Mostaru.

"Šokirana današnjim ponašanjem pojedinaca među prosvjednicima, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije najoštrije osuđuje fizički napad na građane Mostara! Ujedno, od mjerodavnih institucija Vlada traži žurno postupanje odnosno evidentiranje i procesuiranje nasilnika koji su prosvjed iskoristili za ponašanje koje normalno društvo ne smije tolerirati".

"Podsjećamo na to kako su u HNŽ na snazi propisi koji definiraju lokacije na kojima se mogu organizirati javna okupljanja. No, unatoč tomu, današnji prosvjed na  za to nepredviđenom mjestu obilježili su uvredljivi usklici i povici na nasilje i na uništavanje javne imovine što, nažalost, podsjeća na mučne scene i paljenja objekata iz 2014. godine".

"Ističemo kako u traženju svojih prava nitko ne smije ugroziti prava ni sigurnost drugih, poglavito nitko ne smije fizički nasrtati na nedužne građane. Rješavanje pitanja kolektivnog ugovora za zdravstvene djelatnike mora biti premješteno s ulice za pregovarački stol. Osuđujemo svaki oblik nasilja i očekujemo primjereno sankcioniranje počinitelja", stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.