Vlada HNŽ-a duguje Mostaru milijune, preciznije 7.7 milijuna + 5.4 milijuna kamata

Zgrada Vlada HNŽ Mostar
hercegovina.info

Na sjednici GV Mostara planiranoj pred sam Božić, između ostalog, naći će se sporazum o davanju suglasnosti na sporazum o načinu izvršenja obveza Hercegovačko-neretvanske županije prema Gradu Mostaru. HNŽ, kako se navodi u odluci, prema Gradu u pravomoćnim i izvršnim sudskim presudama ima višemilijunska dugovanja. 

Tom odlukom daje se suglasnost gradonačelniku da potpiše sporazum o načinu izvršenja obveza HNŽ-a prema Gradu Mostaru, nakon što je Vlada početkom prosinca donijela Odluku o usvajanju sporazuma o načinu izvršenja obveza Vlade HNŽ prema Gradu Mostaru.

U sporazumu je navedeno da ukupan dug Županije prema Gradu Mostaru iznosi 7.778.080 KM, a da  ukupan iznos zakonskih zateznih kamata iznosi 5.431.219 maraka, koji nije unesen u isti, te da se sporazum dostavi Gradskom vijeću Grada Mostara da bi kao predstavničko tijelo Grada Mostara, jedino moglo donijeti odluku o oslobađanju od plaćanja navedenog iznosa.

Prema informaciji koju su iz Grada dobili od predstavnika Vlade HNŽ Grad Mostar bi po prioritetu ispunjenja obveza iz navedenih presuda na red bi došao za par godina, što ne odgovara ni Gradu Mostaru, obzirom na izraženu potrebu za punjenjem prihodovne strane proračuna Grada Mostara.