VLADA FBIH Stiže novac za mostarsku obilaznicu i magistralne ceste u Mostaru

VLADA FBIH Stiže novac za mostarsku obilaznicu i magistralne ceste u Mostaru
Vlada FBiH

Vlada FBiH je danas donijela dvije odluke o programima utroška dijela sredstava kapitalnih transfera za kapitalne projekte izgradnje autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH utvrđenih ovogodišnjim proračunom FBiH ministarstvu prometa i komunikacija FBiH u ukupnom iznosu od 118,2 milijuna KM.

Od toga je 35 milijuna KM namijenjeno za izgradnju brze ceste Lašva - Nević Polje, uključujući i prolaz kroz poslovnu zonu Vitez, zatim 4,7 milijuna KM za izgradnju mostarske južne obilaznice, zatim za izgradnju brze ceste Prača - Goražde (Lot1 i Lot2 tunel Hranjen - faza 1. u dužini od 5.500 metara) 30 milijuna KM.

Iznos od 6,5 milijuna KM namijenjen je za projekat izgradnje i rješavanja spoja magistralnih cesta M-17 i M-17.4, te sanaciju i rekonstrukciju magistralnih cesta u gradu Mostaru. Za poddionicu Šićki Brod - Đurđevik, na trasi ceste Tuzla - Sarajevo, osigurano je 20 milijuna KM.

Za izgradnju gradske autoceste u Sarajevu (dionica Stup - Buća Potok - Pofalići - Velešići - Bentbaša) planirano je 6 milijuna KM, te jedan milijun KM za sanaciju i rekonstrukciju ceste M-15 (dionica entitetska linija - Sanski Most 1- Kamičak). 

Drugom današnjom odlukom, Vlada je na ime kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima za izgradnju autocesta i brzih cesta u Federaciji BiH, osigurala 15 milijuna KM za izgradnju i rekonstrukciju 1. transverzale, čiji je implementator Direkcija za puteve Sarajevske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.