Vlada FBiH sponzorira Dane Armije BiH u središtu Mostara

mostar panorama

... pomoći obilježavanje Dana Zlatnih ljiljana koja će se 9. svibnja održati u Mostaru. Čelnici Vlade FBiH razgovarali su prije dva dana s predsjednikom Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH Šerifom Patkovićom i ostalim predstavnicima ove udruge. Oni su, kako stoji u službenom Vladinom priopćenju za javnost, "informirali premijera i ministre o provedbi planiranih programa u ovoj godini, te o projektu obilježavanja 9. svibnja, Dana Zlatnih ljiljana.

Ova manifestacija će se održati u Mostaru i bit će cjelodnevna, a središnji događaj bit će svečana akademija posvećena ovom danu. Kako je naglasio Patković cilj je da se u obilježavanje Dana Zlatnih ljiljana uključi što više mladih kao sudionika, ali i organizatora ove manifestacije".

Ni pokroviteljstvo manifestacije u Mostaru nije bilo kraj obećanja koje su ratnim zapovjednicima Armije BiH obećali čelnici federalne Vlade. U razgovorima, kako je priopćeno iz Vlade FBiH, posvećena je pozornost rješavanju statusa dobitnika Zlatne policijske značke koji se ne nalaze u evidenciji dobitnika ratnih priznanja.

"U tom smislu je dogovoreno da ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata FBiH i unutarnjih poslova u koordinaciji pristupe rješavanju ovog pitanja, a riječ je o 14 dobitnika ovog priznanja s područja Zeničko-dobojske i Unsko-sanske županije", priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

Spomenimo da je Šerif Patković, aktualni predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja FBiH, još 2009. godine prijetio kako će zapaliti zgradu Vlade FBiH, nakon što su razvojačeni branitelji planirali ući u ovu instituciju u čemu ih je spriječila policija. Isti taj Patković nikada nije optužen za zločine koje su njegove postrojbe počinile nad Hrvatima srednje Bosne.

Večernji list