FOTO  Vježba "Štit" - reagiranje u slučaju potresa

Vježba Štit Trebinje
Z. Lojpur/Hercegovina.info

Zajedničkom pokaznom vježbom specijaliziranih jedinica Republičke uprave civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja, danas je u Trebinju obilježen Dan civilne zaštite.

Tema ovogodišnje vježbe „Štit“ bila je reagiranje u slučaju potresa – otkrivanje, evakuacija i medicinsko zbrinjavanje unesrećenih u urušenim objektima, a koordinirano je izvođena u krugu i zgradama tri trebinjske osnovne škole.

Tijekom vježbe, u kojoj je sudjelovalo više od 100 pripadnika ovih službi, prikazan je samo dio onoga što inače rade u konkretnim situacijama.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je za sve ove službe godina iza nas bila dosta izazovna, od borbe protiv pandemije koronavirusa, deminiranja terena, do otklanjanja posljedica potresa i raznih vremenskih nepogoda.

„Vaš dan nije samo danas, već 365 dana u godini, jer ste vi uvijek tu da pomognete kada je neophodno i da svojom brzom reakcijom budete na usluzi svim građanima. Zato je ovaj datum samo simbolična zahvalnost upućena vama kao hrabrim ljudima, spremnim da sudjelujete u svim zadatcima koji vam se povjere“, poručio je Ćurić.

U sklopu vježbe „Štit“ najzaslužnijim organizacijama, ustanovama, poduzećima i pojedincima uručene su plakete i zahvalnice Republičke uprave civilne zaštite i Grada Trebinja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.