VJEŠTAČENJE Završena obdukcija nastradalih djevojaka i mladića

Mladi umrli u Posušju

Završena je obdukcija tijela osmero nastradalih u jučerašnjoj tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja, no danas neće biti poznati rezultati obdukcije, kazao je u izjavi za Fenu dežurni tužitelj Županije Zapadnohercegovačke Borislav Čuljak.

"Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvarni uzrok smrti tragično preminulih", kazao je je Čuljak.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka. Kako se doznaje iz MUP-a ŽZH, u tijeku su tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovu kako bi se utvrdili detalji nesreće. Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

Podsjećamo, nesreća u kojoj je ugašeno osam mladih života dogodila u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovu, kod Posušja. U petak ujutro četiri ženske i četiri muške osobe, u dvadesetim godinama života, pronađene su mrtve u vikendici u kojoj su prethodnu noć slavili doček Nove godine.

Što se tiče ukopa, do sada je poznato kako će pogreb za Stjepana Jukića biti obavljen u nedjelju u 14 sati. Istog dana bit će obavljen pogreb Mirele Rezo u 12 sati.