Više požara i u istočnoj Hercegovini, vatrogascima pomaže i helikopter

Helikopter gašenje požara
Ilustracija/Hercegovina.info

Požari u Hercegovini aktivni su i dalje. Gori na više lokacija na području Bileće, Trebinja, Gacka, Ljubinja i Nevesinja.

Požari su uglavnom na nepristupačnom terenu i trenutno ne ugrožavaju naselja, niti imovinu. Od popodnevnih sati hercegovačkim vatrogascima stigla je pomoć iz zraka, djeluje helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, navodi RTRS.

Danas je najteža situacija bila na granici gatačke i bilećke općine u selima Korita i Doluša. U gatačkom selu Cernica vatra je odbijena od kuća. Helikopter će na požarištima djelovati i sutra.

Zapovjednik trebinjske Teritorijalne vatrogasne postrojbe Zdravko Kašiković rekao je da za sada nema ugroženih stambenih objekata, ali da sve zavisi od vjetra.

Zapovjednik bilećke Vatrogasne postrojbe Radomir Radmilović naveo je da su opožarene velike površine, a najkritičnija situacija je u selima Meka Gruda, Ljubišići i Doluše.

Šumski požar ugrožava Crkvu Svetog Јovana Kronštatskog u selu Korita kod Bileće koji pokušavaju da lokaliziraju gatački vatrogasci, ali im to otežava jak vjetar i nepristupačan teren.