VIŠE NEGO LANI Vatrogasci u ŽZH u ovoj godini imali 610 intervencija

VIŠE NEGO LANI Vatrogasci u ŽZH u ovoj godini imali 610 intervencija
CZ ŽZH

U srpnju i kolovozu vatrogasci u Županiji Zapadnohercegovačkoj imali su 356 intervencija, a u prvih osam mjeseci ove godine ukupno 610 intervencija.

Prema dnevnim izvješćima županijskog Operativnog centra civilne zaštite najveći požari po opožarenoj površini u srpnju i kolovozu bili su na lokacijama Raško Polje – Tomilje – Vranić – Podvranić Ivankovića Dolac (Grude – Posušje – Široki Brijeg), Kočerin/Budim – Rujan (Široki Brijeg), Crnačka Ladina (Široki Brijeg), Miletina (Ljubuški), Tihaljina (Grude), Zagorje (Posušje)…

Najveći broj vatrogasnih intervencija odnosio se na gašenje šumskih požara, te trave i niskog raslinja. Najveći broj intervencija imali su ljubuški vatrogasci 115, a potom slijede širokobriješki vatrogasci 109, grudski vatrogasci 80, te vatrogasci iz Posušja koji su imali ukupno 52 intervencije. U gašenju požara pored pripadnika profesionalnih vatrogasnih postrojbi sudjelovali su i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Gorica, Kočerin i Mokro, te članovi lovačkih udruga i mještani.

U 2020. godini vatrogasci u Županiji Zapadnohercegovačkoj imali su 585 intervencija, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.