VIDEO  Više kajaka se prevrnulo kod Dubrovnika. Spašeno osmero ljudi, za dvoje ih se još traga

Spasilački brod
Goran Martinović

U moru kod Lokruma u tijeku je velika potraga. Naime, kako javlja Dubrovački dnevnik, pronađeno je nekoliko prevrnutih kajaka bez ljudi. 

Policija je zaprimila dojavu oko 15:20 sati od strane građana koji tvrde kako su uočili nekoliko prevrnutih kajaka, s vanjske strane otoka, na otvorenom moru. 

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, osam osoba, među kojima je i jedno dijete, je spašeno, dok se za dvije osobe još traga. Informacije su nam službeno potvrđene je to iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Sadržaj se učitava...

Dominko Radić, heroj, dobitnik 'Plave vrpce' koji je spasio mnoge ljudske živote na moru, danas je spasio još dvije osobe.

„Izašao sam na dojavu, zvala me koncesionarka, kako ne mogu veslati i kad sam izašao na more, ispred mene su bili brodovi 'Zrinski' i 'Garešnik'. Došao sam na dvije milje od kraja, a oni su bili ispred mene. Uspjeli su izvući majku i dijete, a ja sam spasio dvije osobe. Po govoru mi se čini da su Nijemci ili Austrijanci, govorili su njemački“, kaže Radić za Dubrovački dnevnik.

Kako govori Radić, u moru su nađena još četiri prsluka bez ljudi.

Neko je vrijeme još bio na moru, a onda se morao vratiti zbog valova i goriva. Na terenu su Lučka kapetanija, policija, a obaviješteni su i kruzeri i veći brodovi.

„Velika je brzina vjetra. Kajak vam po takvom vremenu može biti ovdje sada, a za pet minuta 500 metara dalje. A valovi su toliki da ih se ni ne može vidjeti“, kaže Radić koji je i ovaj put pomogao, kao što to vazda radi.