Više investitora je spremno doći i početi raditi na Koridoru Vc

autocesta, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, Koridor Vc, autocesta, Hercegovina, Koridor Vc, Bijača, kravice, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, lašva, prometnica, izgradnja, izgradnja ceste  , jp autoceste fbih, gradnja, koridor 5c, Koridor Vc, gradnja, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
...izjavio je u intervjuu za Radiosarajevo.ba državni ministar prometa i veza Ismir Jusko.

Ipak, on ističe da njegovo ministarstvo, zbog čega žali, nema nadležnost niti mogućnost za raspisivanje međunarodnog natječaja za gradnju autoputa na Koridoru Vc.

"To je u nadležnosti entitetskih ministarstava. Odgovorno tvrdim, da je to u našoj nadležnosti, već bismo imali priliku vidjeti strane tvrtke kako grade Koridor Vc", rekao je ministar Jusko.

Govoreći o trošarinama te ima li alternativa, Jusko kaže kako su više puta predstavnici Europske komisije naglasili da su bez usvajanja Zakona o trošarinama postojeći modeli financiranja izgradnje cestovne infrastrukture BiH u ovom trenutku iscrpljeni.

- Postoje drugi modeli koji se mogu koristiti za izgradnju cestovne infrastrukture, kao što su koncesijski modeli gradnje ili modeli javno-privatnog partnerstva, koji bi doprinijeli ubrzanju gradnje cestovne infrastrukture, tvrdi Jusko.

Kada su u pitanju planovi izgradnje autoceste koja će povezivati Sarajevo i Beograd, Jusko podsjeća kako je u proteklom razdoblju održano niz sastanaka s resornim entitetskim ministrima na temu izgradnje ceste Sarajevo - Beograd.

- Upućeno je pismo turskoj strani u kojem je zatraženo više detalja o modelu financiranja izgradnje jedne ovakve prometnice. Odgovori na tražena pitanja još uvijek nisu dostavljeni u Ministarstvo. Postoje različiti stavovi o trasi buduće prometnice od Sarajeva do Beograda, a neki od njih su trasa preko Tuzle i trasa preko Višegrada, objasnio je Jusko.