VILI BEROŠ Od nacionalnog superjunaka do ministra kojem spremaju opoziv

VILI BEROŠ Od nacionalnog superjunaka do ministra kojem spremaju opoziv
Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u ponedjeljak kako još uvijek ima podršku premijera te vjeruje da će utemeljiti i provesti najveći dio reformi u sustavu, dok je oporbi odgovorio da traženje njegove smjene na osnovu fabriciranih afera nije put rješavanja problema, prenosi Hina.

"Politička pozicija opozicije jest da propituje i kritizira, međutim to mora raditi na jedan utemeljen i konstruktivan način", rekao je Beroš za RTL upitan o oporbenoj inicijativi za njegovim opozivom. Dodao je i da traženje smjene ministra na "osnovu određenih fabriciranih afera nije put rješavanja problema".

Upitan uživa li i dalje podršku premijera Beroš je rekao da su se čuli u subotu i nastavio: "Još uvijek imam podršku premijera i vjerujem da ću kao ministar utemeljiti i provesti najveći dio reformi u sustavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na nedavnu izjavu predsjednika Republike da će se Beroša "potrošiti i baciti kao ručnik". "Nitko ne treba brinuti o meni i hoću li biti odbačen ili ne. U ovom trenutku sam član Vlade, provodim politiku Vlade RH i to radim vrlo požrtvovno", poručio je.

Rekao je i da nije "fiksiran za ministarski stolac" te da je usmjeren prema rješavanju problema veledrogerija, financijskoj stabilizaciji zdravstvenog sustava kao i u konačnici potrebnim reformama. To je, rekao je, ono čemu teži, a vjeruje da na tom putu "ima potporu Vlade RH i predsjednika".

Naime, ministra Beroša politički protivnici proteklih dana prozivaju zbog nefunkcioniranja portala CijepiSe, izbora tvrtki koje su tu platformu radile, problema s opskrbom bolnica lijekova, a SDP namjerava ovoga tjedna među oporbenim strankama pokrenuti razgovore o postupku Beroševa opoziva.

Upitan o napisima prema kojima je njegov prijatelj dobio posao PR-a vrijedan više od pola milijuna kuna Beroš je uzvratio da  je "upravo nevjerojatno koliko prijatelja ima u zadnjim danima".

"Ispada da su pola Hrvatske moji prijatelji i da sam dijelio poslove. Apsolutno ne, niti jedna od informatičkih kuća koje su ugovorene u procesu održavanja i razvoja platforme CijepiSe nije ušlo u ministarstvo ni dok sam bio pomoćnik, a kamoli dok sam bio ministar. Kada je riječ o još jednom mom ''prijatelju'' i dalje je sve legitimno, sve legalno, i u skladu sa zakonskim procedurama, ali je potpuno jasno da moram imati ljude koji me na različitim aspektima suportiraju", pojasnio je Beroš, prenosi Hina.

Zanimljivo, samo godinu ranije Vili Beroš je bio nacionalni superjunak. Djeca su mu pisala pisma, a nacija bila zahvalna zbog dobrog kormilarenja pandemijskom krizom.