VIJEĆE MINISTARA BIH DONIJELO ODLUKU Ovo je najmanji iznos novca koji stranac mora imati za vrijeme boravka u BiH

Doljani granica auta
Hercegovina.info

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Financiranje usluga proširivanja i održavanja Integriranog sustava videonadzora Granične policije Bosne i Hercegovine i Sustava automatskog prepoznavanja registracijskih tablica na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine", ukupno vrijednog 3,3 milijuna KM.

Sredstva će biti osigurana sukcesivno  iz proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza za razdoblje 2024. – 2026. godine.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju Ministarstva sigurnosti o uspostavljanju Integriranog sustava videonadzora Granične policije BiH i Sustava automatskog prepoznavanja registracijskih tablica na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine kroz IPA 2015. Državni program.

Ovi sustavi važni su za učinkovitije i brže provjere osoba i vozila radi unapređenja procesa otkrivanja eventualnih počinitelja kaznenih djela i prekršaja te ubrzavanja procesa kontrole putnika i vozila prilikom prelaska državne granice.

Najmanji iznos sredstava za strance za vrijeme boravka u BiH

Vijeće ministara BiH, također je na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o najmanjem iznosu sredstava potrebnom za izdržavanje stranaca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini za 2024. godinu.

Najmanji iznos sredstava kojima stranac mora raspolagati kod ulaska u BiH za 2024. godinu je 150 KM za svaki dan namjeravanog boravka, ili protuvrijednost u stranoj konvertibilnoj valuti. Radi se o istom iznosu kao i prethodne godine.