VIDIO KONAC KOJEG JE SMATRAO ZNAKOM NESREĆE Muškarac iz BiH u Austriji ubo suprugu nožem u vrat

pornografija, djeca, uhićenja, München, ubojstvo, Njemačka, policija, pokušaj ubojstva, austrija, Njemačka, državni udar, Vlada, austrija, Salzburg, državljanin srbije, Cobra, Hrvatsko državljanstvo, LINZ , Islamistička grupa, austrija, islamska drzava
AFP/Ilustracija

Muškarac ( 41) iz Bosne i Hercegovine za kojeg se navodi da je u srpnju zabio oštricu noža u vrat svoje supruge izašao je u utorak pred suca u Steyru u Gornjoj Austriji, piše Fenix-magazin.

Sve se dogodilo pred očima djece – 20. srpnja 2021. obiteljski je čovjek navodno u stambenoj zgradi u Astenu (Gornja Austrija, Linz-Land) uboo suprugu (37) nožem u vrat i pritom je teško ozlijedio. Kći (10) nazvala je hitnu pomoć dok je navodni počinitelj pobjegao nakon zločina, odjeven samo u majicu i donje rublje.

Žena je preživjela napad opasan po život, suprug se tjedan dana skrivao u prikolici kamiona dok ga glad nije otjerala u ruke policije. Muškarac je u utorak bio na sudu u Steyru. Porota je – za razliku od tužiteljstva, koje ga je teretilo za pokušaj ubojstva – pretpostavila teški napad kao početno djelo. Prema liječničkom izvješću, muškarac pati od paranoidne shizofrenije i stoga nije psihički zdrav.

U noći zločina posvađao se sa suprugom i vidio stvari koje, tvrdi tužitelj, nisu postojale. Na primjer, konac koji je smatrao predznakom nesreće, ili oznaku na krevetu koju je protumačio kao znak nevjere svoje supruge.

“S psihijatrijskog stajališta nema sumnje da je ozbiljno bolestan i da je liječenje samo djelomično učinkovito”, objasnila je stručnjakinja Heidi Kastner. On sam to ne vidi “i također bi prekinuo liječenje da je u prilici”. Odlučeno je da se muškarac smjestiti u instituciju za mentalno bolesne prijestupnike, ali presuda još nije pravomoćna.