VIDIĆ PISAO BEVANDI Načelnik PU ide kući nakon marende, a Čapljinci i Čapljinke žive u strahu

Čapljina fontana
hercegovina.info

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić uputio je danas zahtjev ministru unutarnjih poslova Hercegovačko - neretvanske županije Slađanu Bevandi u kojem kaže da je sigurnosna situacija u Čapljini pogoršana, a načelnik policijske uprave kući ide nakon doručka, te traži poduzimanje sigurnosnih mjera.

Isti prenosimo u cijelosti:

Poštovani ministre,

Zadnjih nekoliko godina na području Grada Čapljine se dogodilo više teških kaznenih djela a niti jedno od tih djela odnosno niti jedan počinitelj nije otkriven. Vrhunac tih nemilih događanja se desio 07.08.2020.g. (petak) kada se u večernjim satima u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja. Jedna osoba je ranjena a samo pukim slučajem nitko više nije stradao.

Ovaj događaj je unio veliki nemir i strah među žitelje Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina. Pitamo se kako sudionici ovakvih događaja mogu ostati nesankcionirani.

Kao gradonačelnik ovoga grada nemam nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtjevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebite radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni a akteri tih događaja sankcionirani.

Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU a na posao dolaziti u 9 h a odlaziti u 11 h, nakon marende!
Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim, ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu !

U iščekivanju Vaših konkretnih mjera srdačno Vas pozdravljam", navedeno je u dopisu koji je objavljen na službenim stranicama tog grada.