VIDI SE IZ CIJELOG SARAJEVA Toranj na Trebeviću zasvjetlio u bojama Republike Srpske

Toranj na Trebeviću u bojama Republike Srpske
Facebook

Toranj na Trebeviću večeras je zasvjetlio u bojama zastave Republike Srpske. Toranj se vidi iz cijelog Sarajeva, a o svemu je više na svom profilu objavio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić. On je istaknuo kako se radi o "svjetioniku".

"Svjetionici su godinama vodiči za brodove koji traže sigurnu luku. Brod koji je pratio svjetla svjetionika izbjegao je čahuru i mirno pristao. Republika Srpska od nastanka ima svoj svjetionik. Zove se Istočno Sarajevo. U tom svjetioniku izgrađene su i svijetle duše boraca i civila koji su se izgradili u Republici Srpskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svjetla i duše živih. Oni koji su morali napustiti svoja stoljetna ognjišta u Sarajevu i obnoviti nove živote gradeći naše Istočno Sarajevo. U šest naših općina.

Trebevićka kula u panslavenskim bojama zastave Republike Srpske od večeras je novi svjetionik Istočnog Sarajeva i Republike Srpske. Boje zastave pozivaju na mirnu luku našeg naroda.

Možda nečiji svjetionik naiđe na nezadovoljstvo. Vi i takvi ljudi trebate znati da je ovo dio aktivnosti u stvaranju kulture sjećanja i sjećanja u namjeri da znamo tko smo i koliko dugo ovdje postojimo. Mnogo više, a ne toliko kao drugi koji imaju različite zastave. Neka žive i rastu Istočno Sarajevo i Republika Srpska", napisao je Ćosić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.