VIDEO  Kanadska policija premlatila studenta iz BiH

Snimku je napravio jedan od studenata koji su svjedočili policijskoj brutalnosti nad Zeljkovićem koji se nije opirao uhićenju niti je bilo što govorio.

Prijavljen jer je predstavljao "sigurnosnu prijetnju"

Zeljković je uhićen pod sumnjom da predstavlja sigurnosnu prijetnju. Jedan od studenata zgrade Fakulteta društvenih znanosti dojavio je osiguranju kako ga neki muškarac neprestano prati. Zeljković se, iz nepoznatih razloga, zatvorio u urede na sedmom katu na što je osiguranje pozvalo policiju. Prema izjavama nadležnih ljudi s fakulteta on je nasrnuo na policajce koji su došli, no ostali svjedoci tvrde kako niti u jednom trenutku nije pružio nikakav otpor.

Nakon brojnih udaraca optuženih zbog napada na policajca i opiranje uhićenju

Na video snimci je vidljivo kako Zeljković mirno leži na podu dok mu policajci viču "Prestani se opirati!" nakon čega su ga udarili koljenom najmanje pet puta, udarili pendrekom šest puta te ga je jedan policajac izudarao najmanje 27 puta.

"Zeljković se nije opirao prilikom hapšenja. Nije ništa govorio. Nije pokušao nikoga udariti. Bio je posve zbunjen", rekao je, kako prenosi Sarajevo-x.com, jedan od svjedoka.

Nesretni student odveden je u bolnicu i nakon toga u pritvor iz kojeg je pušten. Čeka ga suđenje zbog napada na policajca, opiranje uhićenju i počinjenu štetu od 5 tisuća dolara.

sarajevo x