VELIKI PROJEKT ZA HERCEGOVINU U travnju se nastavlja izgradnja aerodroma u Trebinju

VELIKI PROJEKT ZA HERCEGOVINU U travnju se nastavlja izgradnja aerodroma u Trebinju
Ilustracija/Hercegovina.info

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdili su da će radovi na projektu "Aerodrom Trebinje" biti nastavljeni idućeg mjeseca.

"S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sam razgovarao na tu temu i dobio uvjeravanja da tu neće biti odustajanja i pored nekih formalnosti koje su usporile projekt, kao i pandemije, za koju ne želimo da nam bude izgovor", rekao je Dodik.

Takva uvjeravanja je, kako kaže, dobio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji ne negira da je korona zaista usporila projekt, kao i činjenica da je došlo do promjena u određenim ministarstvima u Republici Srbiji u prethodnom razdoblju, ali je važno da se on nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je najbitnije jeste da se od projekta nije odustalo i dobili smo najavu od novog ministra da radovi počinju na proljeće, tako da mi već očekujemo da u narednom razdoblju počne realizacija, jer smo i što se tiče grada Trebinja, izvršili sve svoje obaveze, kojih i nije bilo pretjerano puno", istakao je Ćurić.

On kaže da je preko Republičke uprave Civilne zaštite deminiran teren na dvije lokacije, gdje je jedna lokacija bila prioritetnija jer je podrazumijevala uži dio oko piste, ali je riješena i druga, dalja lokacija.

Ćurić kaže da ima i informacije da je Geodetska uprava uradila svoj dio posla, izašla je na teren, procijenila kompletnu površinu, ustanovila vlasnike parcela i ostaje da se uradi eksproprijacija.

"Stiže nam i lijepo vrijeme, pa možemo krenuti u realizaciju, a kako smo informirani i Republika Srbija je osigurala novac za početak realizacije, tako da se mi u Trebinju nadamo da će do kraja ove godine dobar dio poslova biti odrađen, ako ne i u kompletu", kazao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, važno je da se realizira ovaj projekt, koji je povijesni i za Republiku Srpsku i cijelu Hercegovinu, jer će potpuno promijeniti sliku cjelokupnog regije. On je izrazio zadovoljstvo što će, osim povećanog priliva turista, te mogućnosti brže komunikacije sa cijelim svijetom, aerodrom u Trebinju značiti otvaranje novih radnih mjesta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.