VIDEO  Veliki požar na pijaci "Kvadrant" u Sarajevu

Požar na pijaci Kvadrant u Sarajevu
Klix

Brojni pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevske županije i dalje se nalaze na prostoru pijace "Kvadrant" u sarajevskom naselju Otoka gdje je u poslijepodnevnim satima izbio požar te se vrlo brzo proširio na prostor cijele pijace.

U međuvremenu, u glavnom gradu BiH pala je i kiša što je značajno olakšalo posao vatrogascima koji su prethodno imali veliki problem pri gašenju vatre prvenstveno zbog snažnog vjetra.

Sadržaj se učitava...

Direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović rekao je za Klix.ba da je požar zahvatio čitavu površinu otvorene pijace "Kvadrant" i da je nakon saniranja požara najbitnije pomoći ljudima kojima je prodaja na ovoj pijaci bila jedini izvor prihoda.

Požar na pijaci Kvadrant u Sarajevu

"Čim je došlo do požara naš sustav za dojavu je aktiviran i vatrogasci su izašli na teren. Nažalost, požar se proširio na čitavu pijacu. U kontaktu sam sa resornim ministarstvom odmah ćemo krenuti u iznalaženje rješenja i pružanja pomoći za ljude kojima je prodaja na pijaci bila jedini izvor prihoda. Poduzeće će nekako i podnijeti štetu, sad nam je prioritet da pomognemo ljudima", rekao direktor pijace.

Kako se doznaje, požar je krenuo od dijela gdje se prodaju plinske boce.