Vehabije u akciji: Lecima protiv Mekkija Torabija

Mekki Torabi, Sarajevo, Mekki Torabi, Sarajevo

Kazao je da su u okolici dvorane i u njoj vehabije koje dijele letke protiv njega. Pitao je građane- "koliko godina su vehabije tu? I jesu li do sada napravili nešto?" Torabi je odgovrio i na kritike Islamske zajednice BiH koja opovrgava njegov rad i rekao da "on vjeruje u Allaha, da je pet puta bio na hadžu, da se boji Boga". Naglasio je da kod njega na seanse dolaze brojni hafizi i drugi članovi Islamske zajednice BiH.

Utvrdio je da je u stanju da liječi i najteže bolesti i da ga žalosti što su se neke organizacije i mediji u posljednje vrijeme udružili protiv njega, jer on "želi da pomogne". Islamska zajednica BiH nedavno je pozvala građane da ne odlaze "na sumnjive iscjeliteljske seanse" koje izlaze iz okvira Islama.

Mekki Torabi oko mjesec dana "liječi" građane BiH i susjednih zemalja. U Sarajevu će biti do 7. studenog, gdje svakodnevno puni Olimpijsku dvoranu Zetra kroz koju prodefiluje do 25 tisuća osoba dnevno.

"Priliku imaju svi, a ja bih posebno pozvao građane koji su zdravi, djecu naročito, jer oni koje moja ruka dotakne sigurno neće nikada imati ni jedna tumor na svome tijelu i u svome organizmu", poručio je Torabi.

Torabijev menadžer medijima izjavljuje kako ga je Torabi izliječio od raka gušterače, te da čudotvorac "prima energiju od 5 planeta" u samo jednom djeliću sekunde, iako su planete udaljene od njega na milione svjetlosnih godina i ne nalaze u Sunčevom sustavu. Koje su to planete, Torabi nije nikada otkrio.

Nakon što vas dotakne Torabi, sačekate da cijela masa kupi i podigne vodu u flašama, koju on kasnije navodno energizira, duhovno obogaćuje, kada se stvori novih 25 kemijskih elemenata u vodi.

Torabi je počeo svoju misiju liječenja prije pet godina, kada je- kako je rekao, dobio signal da ljude može liječiti pogledom.

Ono što je privuklo veliku pozornost medija u BiH jeste činjenica da se tokom seanse mora kupiti voda, a postavlja se pitanje koliko šlepera flaširane vode dnevno proda Sarajevska pivara u Zetri i ko dijeli taj iznos.

izvor: www.bh-news.com