VEĆI DIO SARAJEVA DANAS BEZ VODE Građani razočarani što se kvar na glavnom cjevovodu otklanja nedjeljom kada su svi kući

voda
Hercegovina.info

Veliki broj stanovnika Sarajeva jutros su od ranih sati ostali bez vode u svojima stanovima i kućama. Razlog je, kako su ranije obavijestili iz KJKP Vodovod i Kanalizacija, popravak kvara na izvorištu Bačevo.

Mnogi su razočarani ovakvom odlukom komunalnog poduzeća, piše Faktor.

Kažu - zašto baš nedjeljom, kada većina stanovnika ne radi, ljudi su kod kuće, cijeli dan je jeftina struja koju većina iskoristi da očisti kuću, opere veš, skuha hranu...

"Ništa ne mogu, hodam po kući ko muha bez glave. Šta god krenem raditi, treba mi voda. Ovo je sramota, baš su našli nedjeljom da popravljaju kvar, zašto to nisu radili radnim danom, jer bi sigurno to mnogima odgovaralo više nego nedjeljom. Ovako, naoružaj se strpljenjem i čekaj kad će se večeras smilovati da puste vodu, ako uopće i dođe", kazala  je čitateljica koja je jutros pozvala redakciju Faktora.

Iz poduzeća Vodovod i kanalizacija ranije su obavijestili građane kako će u nedjelju - 11. veljače veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine ostati bez vode ili sa smanjenom vodoopskrbom  a razlog je popravak na glavnom potisnom cjevovodu na Bačevu.

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u opskrbi vodom su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Navedeno je da će se već od četiri sata ujutro u većem dijelu grada isporuka vode vršiti pod smanjenim pritiskom, što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim katovima doći do prekida vodoopskrbe.

"Okončanje radova i potpunu normalizaciju očekujemo po završetku radova u večernjim satima", naveli su ranije iz Vodovoda i Kanalizacije.