UZBURKANI DUHOVI Panika nakon informacije o istrazi za Memićevo ubojstvo

Dženan Memić
N1

Vijest koju je prije nekoliko dana objavio „Avaz“, da će Tužiteljstvo BiH vrlo brzo otvoriti istragu o ubojstvu mladića Dženana Memića, koji je, u što godinama vjeruje porodica, mučki ubijen u veljači 2016. godine na Ilidži, izazvala je pravu paniku u političko-pravosudnim i policijskim strukturama, potvrđeno je za taj medij.

Ključni akteri

Cilj istrage je da se, nakon skoro šest godina, konačno pred lice pravde izvedu odgovorni za mučni slučaj koji se na početku želio predstaviti kao prometna nezgoda, a ključni akteri spasiti od procesuiranja.

No, kada su mediji objavili da su konačno na meti Tužitejstva nalogodavci i ubojice, tužitelji iz nižih tužiteljskih struktura sada na svaki mogući način pokušavaju “izbušiti” pokretanje istrage, od koje državni tužitelji niti žele niti namjeravaju odustati. Takav plan se već počeo provoditi u određenim medijima povezanim s policijsko-obavještajnim strukturama. 

"Svi se boje istrage o ubojstvu jer je tu puno umiješanih osoba" potvrdio je Avazov izvor iz policijskih krugova koji radi na ovom predmetu.

Osim toga, pojedine osobe iz nižih tužiteljskih krugova, koje su istragu usmjeravale u pogrešnom pravcu kako bi zaštitite određene pojedince, već su na radaru stranih službi koje ovih dana sankcioniraju neodgovorne političare i nositelje pravosudnih funkcija i pomno prate svaku zloupotrebu.

Sve zamršeno

Jer, kako proces istrage u vezi s prikrivanjem dokaza vezanih za ubojstvo Memića u Sudu BiH ide svojim tokom, sve je više očito da je slučaj “Memić” zamršen od samog početka te da je sumnja obitelji da se radi o ubojstvu itekako opravdana.

Od istrage strepe i pojedinci iz vlasti jer nova istraga znači da će doći do novih uhićenja. Pitanje je dana kada će istraga biti otvorena, a onda i kome će sve sarajevska policija zakucati na vrata.

Tužiteljstvo ima asa u rukavu

Saznaje se da Tužiteljstvo BiH već ima asa u rukavu. O tome će se znati sve vrlo brzo. I to je jedan od razloga zašto se putem odvjetnika vrši pritisak na Sud BiH.

Za zataškavanje i prikrivanje dokaza sudi se Alisi Ramić (djevojačko Mutap), bivšoj djevojci tragično stradalog mladića, njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću, radniku hotela “Crystal”.