UVAŽENA ŽALBA Sudac koji je pustio Buntića ponovno će odlučivati o njegovom pritvoru

Denis Buntić

Sudsko vijeće Općinskog suda u Ljubuškom prihvatilo je žalbu Tužiteljstva ŽZH na rješenje o neodređivanju pritvora Denisu Buntiću.

"Žalba Županijskog tužiteljstva ŽZH je uvažena, rješenje Općinskog suda u Ljubuškom ukinuto i predmet vraćen sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje", potvrdio je za hercegovina.info Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

To znači da će sud u Ljubuškom, na kojemu radi majka Denisa Buntića, koji je nedavno premlatio svoju ženu, opet odlučivati o tome hoće li mu odrediti pritvor ili ne. Tako će o pritvoru ponovno odlučivati Filip Šaravanja - sudac koji je donio prvo rješenje - ono kojim je Buntić pušten na slobodu.

Podsjećamo, 23. rujna je iz Tužiteljstva županije Zapadnohercegovačke potvrđeno da je Denis Buntić (1982.) iz Ljubuškog uhićen jer se tereti za kaznena djela 'nasilje u obitelji' i 'nedozvoljeno držanje oružja'. Osim premlaćivanja supruge nađena mu je i gomila oružja.

Dan kasnije odlučeno je o izrečenim mjerama koje dobio Buntić, ali i to da se brani sa slobode, na što se Tužiteljstvo ŽZH ekspresno žalilo.