USŽ Nakon zdravstvenih radnika, štrajkom prijete policajci i državni službenici

Policija USŽ
Nezavisne novine

Sindikat policije Unsko sanske županije (USŽ) donio je odluku o održavanju jednosatnih štrajkova upozorenja od 14. veljače ove godine, ukoliko do tada ne bude usvojena odluka o privremenom financiranju ove županije, odnosno ne budu osigurani uvjeti za isplatu njihovih plaća.

"Isplata plaća policiji treba biti do desetog u mjesecu, a ako se to ne dogodi, tada krećemo u štrajkove upozorenja koji će se održavati ispred zgrada policijskih postaja. Ako ni tada, poslije nekog vremena, ne bude nikakvih pomaka i nastavi se blokada županije, tada ćemo poduzeti radikalnije mjere i ići će se u generalni štrajk", kazao je Mahmutović.

Također, o štrajku upozorenja razmišljaju i državni službenici i namještenici, prenose 'Nezavisne novine'.

"Vidjet ćemo šta će se događati do polovine mjeseca. Ako se ništa ne promijeni, poduzet ćemo mjere, prije svega štrajk upozorenja, a ako ne budu ispunjeni zahtjevi o isplati plaća, ide se u štrajk", kazao je predsjednik Saveza sindikalnih organizacija državnih službenika i namještenika USŽ Fazir Vukalić.

U međuvremenu, generalni štrajk pripremaju i zdravstveni radnici u Unsko sanskoj županiji nezadovoljni time što se, zbog političke krize i neusvajanja financijskih dokumenata u Skupštini USŽ, ne može realizirati ranije donesena odluka o povećanju njihovih plaća.

'Nezavisne novine' podsjećaju da se Unsko sanska županija nalazi u financijskoj blokadi nakon što Skupština USŽ, ni nakon više pokušaja, nije usvojila proračun niti Odluku o privremenom financiranju USŽ. Rezultat je to političke krize u ovoj županiji i već duže vremena nepostojanja parlamentarne većine i izjednačenih snaga u Skupštini USŽ.