VIDEO  Uskrsna čestitka fratara sa Humca

Humac
facebook
„USKRSNUO JE!“ To je poruka da s Kristom uskrslim ima dalje i više od Kalvarije, od križa, od smrti i od groba. Da ima dalje od naših suza, beznađa, zdvajanja i očajanja, od naših sumnji i u Boga i u ljude i od sveopće nevjere kako ne može biti bolje, ni danas ni sutra. Uskrsna zvona i uskrsni aleluja, poručuju da Bog i Božje milosrđe ima, može i hoće dalje. U svemu gdje ne može čovjek, zbog grijehom otvrdnuloga srca i pameti, zbog svoje ljudske slabosti i propusta. To što ne može čovjek, Bog je učinio u Isusu Kristu Sinu svome koji je radi nas i radi našega spasenja postao čovjek, raspet, umro i pokopan. “Uskrsnuo je!“ Vratio nam je poljuljane nade. Izbavio nas je iz provalija. Oslobodio nas straha od smrti i propasti vječne. 
 
“Uskrsnuo je!“
Vratio nam je poljuljane nade. Izbavio nas je iz provalija. Oslobodio nas straha od smrti i propasti vječne. „Uskrsnuo je!“ Ima dalje i ima više. Dotakni moje rane Toma nevjerni, poručuje Uskrsli. Osuši suze Marijo Magdaleno. Otvorite od straha zatvorena vrata, učenici. Potrčite sa Ivanom i Petrom, grob je prazan. Isus je živ, uspostavljen je novi Božji poredak i novi put povijesti…“Ja sam Put, Istina i Život!“ Otvorena su vrata Neba! Kad posumnjamo i kad razočarani pokušamo bježati na neke druge putove života, bez Isusa, On će nas potražiti, milosrdno i s ljubavlju će nas susresti i s nama podijeliti sve naše sumnje i tegobe.
 
 
Da uvijek nanovo uzmognemo reći i moliti: „Ostani s nama Gospodine!“ uskrsli i milosrdni! On će ući u naš život, sjesti za naš stol, udijeliti će nam svoj uskrsni blagoslov i „razlomiti kruh“, da ga prepoznamo u misi. Da možemo govoriti i svjedočiti: „Nije li srce gorjelo u nama kad nam je tumačio Pisma, o njegovom križu i uskrsnoj pobjedi.
On će nam pomoći da se vratimo njegovoj Crkvi i njegovoj i našoj majci Mariji. Svima vama draga braćo i sestre, želimo obilje Božjega milosrđa i uskrsnog blagoslova. Da bismo snagom njegova uskrsnuća i mi zajedno s njime u našem svijetu i vremenu mogli biti „lice milosrdnoga Oca!“ Na dobro vam došao i bio vama svima, sada i dovijeka Krist Uskrsli „Sretan Uskrs! Aleluja!“