USKORO POČINJE SUĐENJE MIRNESI IZ BUSOVAČE Tvrdi kako ju je na pljačku nagovorio nabildani šarmer

Mirnesa S.,pljačka,suđenje

Mirnesa S. (42) je zajedno sa svojim dečkom Robertom S. (29) ukrala više od miljun eura od njemačke kompanije u kojoj je bila zaposlena.

Kako pišu njemački mediji, Mirnesa S. na kraju se predala policiji, dok je njen dečko u bijegu. Odustala od bijega, te ispričala policiji kako ju je Robert motao oko malog prsta.

Ukrali 1,25 milijuna eura

Prema riječima državnog tužitelja, Mirnesa S. (42) i Robert S. (29) planirali su veliku pljačku i ukrali 1,25 miljuna eura iz kompanije za prijevoz novca “Prosegur”. Mirnesa je sada u zatvoru, dok je Robert u bijegu. Uskoro joj počinje suđenje

Mirnesi i jednom od Robertovih kolega, za kojeg se tvrdi da je organizirao njihov bijeg, ubrzo se u Stuttgartu sudi zbog zajedničke krađe.

Glaanogovornik suda njemačkim medijima nije mogao dati točan datum početka saslušanja, piše Fenix magazin.

Za Mirnesu je fatalan bio nabildani šarmer Robert

Njemački mediji navode kako je Mirnesa S. upoznala Roberta S. u kafiću u Stuttgartu dok su oboje bili u društvu prijatelja. Mirnesa je spomenula kako radi u “Proseguru” i da je u nabildanom šarmeru vidjela svoju šansu. Dogovorili su sastanak.

Sastanku Roberta S. i Mirnese S. prisustvovao je i Robertov prijatelj Marko I. (45).

Muškarci su brzo prionuli na posao i pitali Mirnesu može li se od “Prosegura” ukrasti novac, što je ona kako tvrdi najprije odbila.

Ali, Robert S. nije odustajao: laskao joj je, govorio da želi biti s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati raditi. Uvjeravanje je trajalo dva tjedna.

Robert je, prema optužnici, u roku od dva tjedna uspio uvjeriti Mirnesu da počini zločin, pišu njemački mediji.

Dana 14. listopada 2022. godine 42-godišnjakinja je otišla na posao i oko 15 sati u trenutku dok nitko nije pazio u kutiju je stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 eura. Kasnije je napustila prostorije.

Vani je Mirnesu čekao Robert S. u “Mercedesu”. Tada počinje njihov filmski bijeg. Kako navode njemački mediji, riješili su se Mirnesinog mobilnog telefona i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

Bijeg u Srbiju

Robert je Mirnesi dao 20.000 eura, a ostatak plijena je zadržao.

Tijekom sljedećih dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju.

Trojac je bio sretan zbog miljunske pljačke. Ali, novi zajednički život bez financijskih briga koji je obećao Robert S. brzo se za Mirnesu porijeklom iz Busovače pretvorio u pakao.

Prema informacijama iz odvjetničkih krugova, njen čuvar nije skidao pogled sa nje. Robert S. više nije želio imati ništa s njom. Kad se požalila na to, zaprijetio joj je.

Robert S. je i dalje u bijegu

Na kraju se Mirnesa S. uplašila, te je pobjegla u Crnu Goru. Nakon toga je preko svog odvjetnika stupila u kontakt s njemačkim vlastima i najavila da se želi predati.

Njemački mediji podsjećaju kako je Mirnesa S. 23. siječnja sletjela na aerodrom Stuttgart, gdje je uhićena. Dok je Mirnesa u zatvoru, pretpostavlja se kako Robert S. sada sav plijen troši sam.

Mirnesin odvjetnik odbio je komentirati detalje postupka prije početka suđenja.