USKORO MOGUĆE I PAHULJE Izdano narančasto upozorenje za Hercegovinu

Vjetar
hercegovina.info

Federalno hidrometeorološki zavod (FHMZ) danas je izdao narančasto upozorenje zbog pojačanog vjetra na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. 

Upozorenje je izdano za četvrtak, 18. siječnja.

Udari vjetra u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima viši ili jednaki 80 km/h, u ostalim dijelovima do 60 km/h.

''Poduzeti mjere opreza i pratiti posljednju vremensku prognozu. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama'', navodi se u upozorenju iz FHMZ-a, prenosi Fena.

Od petka zahlađenje, moguć i snijeg

Kako je objavljeno na stranici Hercegovina meteo, najavljena promjena vremena nam je stigla. Jugo će nastavljati jačati, a i oborine će biti sve češće, osobito u drugom dijelu dana, te tijekom sutrašnjeg dana, kada lokalno može biti i obilnija. Temperature zraka iznad prosjeka, uglavnom između 7°C i 17°C.

Tijekom petka osjetno zahlađenje sa sjeverozapada kontinenta, s kojim će na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine kiša prelaziti u snijeg. Sa zahlađenjem prema kraju dana i u noći na subotu, te tijekom jutarnjih sati subote postoji mogućnost dekorativnog pahuljanja snijega i u većem dijelu Hercegovine.