'USKLAĐENA' VANJSKA POLITIKA Veleposlanik BiH u UN-u nije bio nazočan na sjednici kad se osuđivala ruska agresija

Rat u Ukrajini
Profimedia

Bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona Ivica Puljić otkrio je što se događalo iza kulisa prilikom glasanja na Općoj skupštini UN-a o osudi ruske agresije.

"Par riječi o kontroverznom glasovanju na Općoj skupštini UN-a o osudi ruske agresije. Predstavnik BiH uopće nije bio u dvorani kada se glasovalo, veleposlanik Sven Alkalaj nije bio ni na poslu, a kamoli na Općoj skupštini. Ministarstvo vanjskih poslova BiH je dalo instrukcije da se glasuje za rezoluciju", prenosi Avaz Puljićeve tvrdnje.

Alkalaj je predložio da BiH bude koosponzor rezolucije.

Ipak, instrukcije iz Predsjedništva BiH nisu došle, on je htio glasovati za rezoluciju, da se provedu instrukcije iz MVP-a.

Međutim, kako tvrdi Puljić, Alkalaj nije bio nazočan kada se glasovanje odvijalo.

Prema informacijama s kojim raspolaže Puljić, BiH je ipak, glasovala za rezoluciju dan kasnije.

"Jer postoji ta mogućnost kada niste nazočni na samoj sjednici da se glas pošalje naknadno. Zato se na semaforu ne vidi da je BiH glasovala, ali u zapisniku bi trebalo biti da je BiH glasovala ZA, otkrio je Puljić na društvenim mrežama, te dodao da je Alkalaj vjerojatno nekoga ovlastio da glasuje, ali o onome što se dalje događalo ne želi pisati, jer, kako kaže, ima informacije samo iz jednog izvora", poručio je.