Urbicid na Bijelom Brijegu i na Facebooku

Stop nelegalnoj gradnji na bijelom brijegu
Facebook

Žitelji Bijelog Brijega okupljeni u Građansku inicijativu STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu oformili su Facebook stranicu istoimenog naziva, na kojoj će informirati cjelokupnu javnost o izgradnji u svome naselju - STOP-nelegalnoj-gradnji-na-Bijelom-Brijegu, priopćila je ta inicijatica.Predstavnici inicijative dokumentaciju o ilegalnoj izgradnji na Bijelom Brijegu predali su predstavnicima stranaka i vijećnicima, te su se sastali i s novim mostarskim gradonačelnikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Također, zbog ilegalne izgradnje u svome naselju podnijeli su i kaznenu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića, šefa službe za građevinske propise Zdravka Čuljka, te inspektora Nebojše Šarića. Bez ikakvih regulacijskih planova, bez javnih rasprava i uključenja stanara, prva dvojica su protuzakonito izdala dozvole za zgradu na Bijelom Brijegu, dok je treći propustio utvrditi nezakonitosti i narediti uklanjanje nelegalno sagrađenog.

"Pozivamo žitelje da nam se također jave i prijave sve sumnje na nelegalnu gradu u Mostaru! Prijavimo nelegalno izgrađene objekte i zahtijevajmo institucionalno rješenje ovog problema", zaključili su.