UPOZORENJE Zbog velikih snježnih nanosa i udara vjetra zatvoren put Prozor - Tomislavgrad

snijeg, zatvorena cesta, prozor, Tomislavgrad
Screeshot Rama-Prozor.info

Regionalni put Prozor-Tomislavgrad zbog jakog vjetra i snježnih nanosa zatvoren je za promet. Jutros od 01.30 sati za sve kategorije vozila otvoren je magistralni put Glamoč-Mlinište, dok na putu Kupres-Šuica-Livno za sada mogu prometovati samo putnička vozila. Zbog zaostalog teretnog vozila otežano, jednom trakom, prometuje se na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo).

Za teretna vozila obavezna je uporaba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Glamoč-Mlinište, Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), kao i na širem području Romanije.

Ugaženog snijega na cesti ima i na ostalim putevima u višim predjelima središnje, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na tim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Upozorava se na jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.