UPLAĆENE SUBVENCIJE Zračna luka Mostar raspisala natječaj za liniju Mostar-Zagreb-Mostar

Zagreb,Mostar,Croatia Airlines,Zračna luka Mostar,Turistička organizacija grada Zagreba,reportaža,Zračna luka Franjo Tuđman,turizam,letovi,zrakoplov
Hercegovina.info

Mostarska zračna luka u potrazi je za kompanijom koja će obavljati usluge redovnog zračnog prijevoza na liniji Mostar-Zagreb-Mostar.

Aerodrom je s tim u vezi raspisao javni poziv i primat će ponude do 14.prosinca 2023. godine.

Croatia Airlines početkom svibnja obnovila je letove između Zagreba i Mostara nakon što se kao jedina aviokompanija prijavila na javni poziv mostarskih vlasti za uvođenje letova iz glavnog grada Hrvatske uz subvencije. Za subvencioniranje letova iz proračuna Grada Mostara izdvojeno je tada milijun KM, podsjeća Indikator.

Federalna vlada prošloga je tjedna izdvojila je 3,6 milijuna KM sredstava za tri zračne luke u FBiH - sarajevsku, tuzlansku i mostarsku, od čega je 1,3 milijuna KM dodijeljeno Zračnoj luci Mostar na ime "subvencije javnim poduzećima - za unaprijeđenje avioprometa".

Prema riječima Marka Đuzela, direktora Zračne luke Mostar, dio tih sredstva usmjerit će za održavanje jedine redovne linije sa Zagrebom.

Zračna luka Mostar je u proteklih šest mjeseci evidentirala više od 20 tisuća putnika što u upravi smatraju velikim uspjehom s obzirom da imaju redovnu liniju samo za Zagreb, na kojoj tri puta tjedno leti avion Croatia Airlinesa.

Đuzel je kazao se planira skoro uvođenje redovnog leta za Beograd.