Upaljen narančasti meteoalarm u Hercegovini

Mostar, oluja, kiša, vrijeme, zdravlje, uticaj, kiša, šteta, opine, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, žuto upozorenje, Mostar, bura, Mostar, oluja, vremenska prognoza, vremenska prognoza, metoalarm, žuto upozorenje, nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Mostar, nevrijeme u Mostaru, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, meteoalarm, Hercegovina, vremenska prognoza, vikend, vremenska prognoza
"Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela", navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Narančasti meteoalarm je upaljen u trebinjskoj i banjalučkoj regiji i zbog grmljavine.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa kišom u zapadnim i jugozapadnim područjima. U središnjim i istočnim dijelovima nešto manje oblačnosti i sunčanije i uglavnom bez padalina.

Tijekom dana, postupno naoblačenje u cijeloj zemlji. Poslije podne i krajem dana, padaline se očekuju i u ostatku zemlje. Vjetar umjeren do jak, južnog smjera, a u Hercegovini i u Krajini na trenutke i s olujnim udarima.

Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stupnjeva, priopćeno  je iz Civilne zaštite HNŽ-a.