UO BHRT Deblokada računa je vrhunski prioritet

UO BHRT Deblokada računa je vrhunski prioritet
Hercegovina.info

Upravni odbor BHRT koji se zbog dramatične financijske situacije izazvane blokadom računa koja traje od 7.3. ove godine nalazi u stalnom zasjedanju, obratio se pismom uposlenicima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine koji su egistencijalno ugroženi i predstavljaju najveće žrtve novostvorene situacije.

Uprkos blokadi računa koja onemogućava financiranje redovnih aktivnosti, zahvaljujući naporima i požrtvovanju svih uposlenika BHRT-a, nije došlo do zastoja prozvodnje televizijskog i radijskog programa.

Zaposlenici BHRT-a, ne svojom krivicom, postali su najveće žrtve novonastale situacije u kojoj, ne samo da nisu primili zarađene plaće, već su izloženi i pritiscima od strane banaka zbog zastoja u otplati kredita. Članovi Upravnog odbora su duboko svjesni u kojoj je mjeri ugrožena egzistencija svih zaposlenih i njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tim u vezi, Upravni odbor rezolutno podržava opravdane zahtjeve radnika BHRT-a i Sindikata BHRT-a prema nadležnim organima da se agonija ove kuće što prije okonča. Upravni odbor redovito prati aktivnosti i podržava napore menadžemneta kako bi se što prije dogovorio izlaz iz ove dramatične situacije.

U tom smislu deblokada računa predstavlja vrhunski prioritet. Nakon Rezolucije Federalnog Parlamenta o deblokadi računa i instrukcije Federalnog ministarstva financija prema Poreznoj upravi, ulijeva se realni optimizam da će se ova agonija što prije završiti, a uposlenici dobiti svoje zarađene plaće i naknade.

Vjerujući u taj povoljan ishod, Upravni odbor BHRT bit će posvećen traženju modela trajnog financiranja BHRT-a i tom pravcu vrše se intenzivni razgovori sa domaćim i međunarodnim faktorima.

Još jednom ponavljaju, Upravni odbor stoji uz sve zaposlenike BHRT-a kojima je ugrožena egizistencija i podržava zahtjeve radnika koji su izneseni na prosvjedu koji je organizirao Sindikat BHRT-a, navodi se u priopćenju Upravnog odbora BHRT.