PROMO  UNIQA Osiguranje doniralo 10.000 KM za obnovu zgrade osnovnih škola u Stocu

uniqa osiguranje, uniqa osiguranje

Prateći misiju osnovanu na izgradnji bolje i sigurnije budućnosti za stanovništvo Bosne i Hercegovine, osiguravajuće društvo UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo doniralo je 10.000 KM za obnovu zgrade osnovnih škola u Stocu, a koja je oštećena krajem aprila tijekom potresa magnitude 5.6 po Richterovoj ljestvici.

Zgrada koju dijele O.Š. Stolac i Prva osnovna škola Stolac pretrpjela je značajnu štetu koja prema riječima oba direktora znatno utiče na stvaranje osjećaja nesigurnosti i straha kod djece, roditelja i školskog osoblja tijekom obavljanja nastave. U mnogim učionicama vidljiva su oštećenja na zidovima kao i na školskoj opremi, a potrebna je obnova dijela krova koji trenutno onemogućava korištenje trećeg kata zgrade.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast da se zahvalimo UNIQA osiguranju na uručenoj donaciji i pomoći koju su nam nesebično pružili. Donacija će biti iskorištena za opravku tj. sanaciju određenih prostorija u školi, kako bi se nastavni proces nastavio u 100% kapacitetu. Sigurnost učenika nam je najbitnija činjenica u nastavnom procesu.” – poručili su u zajedničkoj izjavi direktorica O.Š. Stolac, Katarina Matić i direktor Prve osnovne škole Stolac, Adem Haračić.

Ovom donacijom, UNIQA Osiguranje nastoji pružiti podršku zajednici grada Stoca u kojem su tijekom potresa oštećeni mnogobrojni objekti, a od kojih je obnova zgrade obje osnovne škole ključna za ponovno uspostavljanje normalne svakodnevice građana.