UNATOČ ODLUCI USTAVNOG SUDA Ograničeno kretanje i obavezno nošenje maski i dalje na snazi

Mostar maske maska
hercegovina.info

Federalno ministarstvo zdravstva oglasilo se danas povodom Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom je na području Federacije BiH ograničeno kretanje u periodu od 23 do 5 sati, kao i obaveznom nošenju zaštitnih maski.

Kako je priopćeno, Federalno ministarstvo zdravstva nije zaprimilo Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Također, Federalno ministarstvo zdravstva ne može komentirati Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, nego će nakon zaprimanja i analize obrazloženja Odluke, a u okviru svojih nadležnosti, poduzeti aktivnosti u cilju provedbe Odluke Ustavnog suda BiH.

''Napominjemo da su naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o ograničenom kretanju u periodu od 23 do 5 sati i obaveznom nošenju zaštitnih maski, kao i druge propisane mjere, i dalje na snazi.

Krizni stožer FMZ svakih 14 dana donosi mjere na osnovu epidemiološke situacije u cilju zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa te podsjećamo da pridržavanjem osobnih mjera zaštite štitimo svoje, zdravlje svojih najbližih i zdravlje svih nas'', priopćeno je.