UNATOČ NEZADOVOLJSTVU PROSVJETE Nastava u HNŽ-u kreće u ponedjeljak, sindikati danas zatražili novi sastanak

Prosvjedna šetnja Sindikata proračunskih korisnika HNŽ
Fena

Nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koja se odvija po hrvatskom nastavnom planu i programu kreće 8. siječnja kako je to i planirano. Unatoč nezadovoljstvu prosvjetnih radnika koji zajedno s ostalim proračunskim korisnicima u ovoj županiji traže povećanje plaća, to za sada neće biti prepreka normalnom tijeku nastave.

"Nastava koja se odvija po hrvatskom nastavnom planu i programu uredno će krenuti s drugim polugodištem u ponedjeljak 8. siječnja. No, mi u okviru svojih aktivnosti nastaviti s prosvjedima i ispunjenju svojih zahtjeva", nam kaže predsjednik Unije neovisnih sindikata HNŽ-a Josip Milić.

Sindikati su do sada održali jednosatni štrajk upozorenja, dvosatnu prosvjednu šetnju, a zatražili su da se na samom koncu prošle godine obrate Skupštini HNŽ-a. No, to im nije omogućeno, pa su stoga zatražili novi sastanak s vlastima.

"Mi smo zatražili još 28. prosinca da se naši predstavnici obrate na sjednici Skupštine HNŽ. Odgovor je bio da nije praksa da se predstavnici Sindikata obraćaju na Skupštini te da možemo organizirati sastanak s Kolegijom Skupštine, premijerkom Vlade HNŽ Marijom Buhač i ministrom financija HNŽ. Slijedom toga smo danas uputili zahtjev za održavanjem sastanka s navedenima", rekao je Milić za Hercegovina.info.

Sindikati su u svom zahtjevu zatražili da se sastanak održi u što skorijem roku, prije sjednice Vlade HNŽ na kojoj će se razmatrati proračun za 2024. godinu. Podsjetimo, Sindikati proračunskih korisnika traže povećanje od 15 posto i tvrde kako za to novca sigurno ima. Ukoliko do toga ne dođe najavili su još snažnije prosvjede i štrajkove.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.