UMALO FUŠ NA POLICAMA Na granici palo 1049 'Adidas' i 'Nike' trenerki, 105 dukserica...

Fuš trenerke Adidas i Nike

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “PLAN” u Carinskoj ispostavi Bijeljina oduzeli su veću količinu krijumčarene tekstilne robe u vrijednosti od 70.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „PLAN“ ovlašteni službenici Odjela za provođenje propisa, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, a na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju tekstila iz Srbije izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila i pošiljke prijavljene u carinskoj ispostavi Bijeljina, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom pregleda vozila u pomoćnim pretincima za palete pronađena je neprijavljena i krijumčarena roba. Ukupna vrijednost neprijavljenih tekstilnih proizvoda (trenerke Adidas i Nike – 1049 komada, duksevi i pantalone - 105 komada) procjenjuje se na 70.000 KM.

Fuš trenerke Adidas i Nike

Protiv osumnjičene osobe bit će podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'krijumčarenje', iz člana 214 Kaznenog zakona BiH.