UKLJUČIO SE I INTERPOL Hrvatska ne izdaje QR kodove svojim državljanima u BiH zbog krivotvorina

QR kod
Ilustracija

Prije nekoliko dana ukinutu je izdavanje su QR kodova za državljane Republike Hrvatske koji žive van Republike Hrvatske, a iste zatraže elektronskim putem, doznaje Hercegovina.info.

Prvi razlog je bio pojava krivotvorenih potvrda o cijepljenju koje su izdane u ime Zavoda za javno zdravstvo županije Zapadnohercegovačke i nekih drugih zdravstvenih institucija u Hercegovini. S time je upoznat Interpol koji radi na rasvjetljavanju slučaja.

Drugi razlog je prebukiranost samog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odnosno njihovog tima za izdavanje QR kodova. 

Kako doznajemo, Zavod za javno zdravstvo ŽZH je pokrenuo dogovore s uredom Krunoslava Capaka, kako bi se kroz međusobnu direktnu suradnju između te dvije institucije, ponovno pokrenulo izdavanje QR kodova za građane s hrvatskim državljanstvom. Ono što doznajemo je kako bi se problem mogao riješiti do kraja idućeg tjedna, a do tada će građani koji su zatražili svoje QR kodove imati strpljenja.

Ovome dodajmo kako je i naš portal na svoju adresu dobio nekoliko primjedbi od strane čitatelja koji su zatražili svoje kodove, a iste nisu dobili, unatoč što su se cijepili i s tri doze cjepiva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.