Ukinuta 'nesreća' u Federaciji, al' samo za koronavirus

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

Federalna Vlada na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela je odluku da 31. svibnja prestaje stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH.


Ta odluka stupa na snagu danom donošenja, a biti će objavljena u „Službenim novinama Federacije BiH“.


Federalni stožer civilne zaštite i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zaduženi su da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području Federacije i na tom temelju utvrđuju mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja koronavirusa.


Federalna uprava civilne zaštite zadužena je i da, u slučaju potrebe, stavi na raspolaganje snage i sredstva iz sastava odgovarajućih federalnih specijaliziranih jedinica civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja Federacije BiH.


Vlada je zadužila rukovoditelje organa uprave i upravnih organizacija Federacije BiH i županija, odnosno rukovoditelje općinskih/gradskih službi za upravu da, u okviru svoje redovne djelatnosti, obavljaju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem nesreće.
Vlada Federacije BiH je Odluku o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH donijela na 214. sjednici, održanoj 16.3.2020. godine, podsjetili su iz federalne Vlade koja zasjeda bez premijera.